Големите звезди на световния футбол, които не се чувстват много добре в настоящите си отбори – Кристиано Роналдо и Лионел Меси, са взели решение за бъдещето си, твърдят световни медии.

Не е тайна, че в последните седмици отношенията между Кристиано Роналдо и мениджъра на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник се влошиха. Медиите в Англия писаха, че част от играчите на отбора смятат, че германецът не е в състояние да води „червените дяволи“, пише "Телеграф".

„AS“ твърди, че Роналдо е решил да играе в Манчестър Юнайтед до изтичането на договора му през лятото на 2023 година, въпреки проблемите в клуба.

Макар че се спекулира с напускането на Кристиано в края на настоящата кампания, голмайстор №1 в историята на футбола е уверен, че клубът ще се вдигне при идването на нов мениджър. „The Telegraph“ написа днес, че новият фаворитът за поста на Ралф Рангник е старши треньорът на Аякс Ерик Тен Хаг, въпреки че шефовете на Юнайтед все още не са взели окончателно решение. Другият основен фаворит е наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетно.

Рангник пристигна на „Олд Трафорд“ в края на ноември, като замени Оле Гунар Солскяер, след като норвежецът беше уволнен, но не успя да подобри отбора. Хармонията в съблекалнята също се влоши заради отношенията му с Роналдо, когото германецът разкритикува заради това, че не бележи често голове по-рано през този сезон. Именно тези думи предизвикаха разрива между двамата.

Роналдо обаче е водещ голмайстор на „червените дяволи“ с 18 гола в 33 мача. Миналия уикенд той реализира и хеттрик във вратата на Тотнъм за драматичната победа с 3:2 на „Олд Трафорд“.

В същото време звездата на ПСЖ Лионел Меси е уверил шефовете на клуба, че няма да напусне след края на сезона. На срещата с ръководството аржентинецът е споделил разочарованието си от изпадането от Шампионската лига, но иска да докаже на всички, че изборът му да дойде на "Парк де пренс" e правилен, съобщава „RMC Sport“ .

Меси напусна Барселона през лятото на 2021 г. по драматичен начин. Договорът му изтече и след края на шампионския за "гаучосите" турнир Копа Америка трябваше да се завърне на "Камп Ноу" и да подпише нов. В крайна сметка това не се случи и той напусна каталунците със сълзи на очи.

Постоянно се появяват спекулации, че гениалният аржентинец отново може да заиграе за Барса под ръководството на бившия си съотборник Шави.

Източниците на френското издание обаче са категорични, че суперзвездата е дал думата си, че остава в Пари Сен Жермен.